Hoe prepareer en bewaar je ski’s in de zomer?

schoon en droog

Maak de ski’s goed schoon en daarna droog. dit laatste is zeer belangrijk, anders ontstaat er roest op de staalkanten. Schoonmaken met water, gebruik geen sterke reinigings- en ontvettingsmiddelen.  Als je iets anders wilt gebruiken dan water, gebruik dan een citrus – water oplossing, dit is ontvettend, maar niet agressief en biologisch.

Check de staalkanten en het loopvlak (belag)

Laat je ski’s slijpen, waxen en eventueel repareren. Voor de zomer is het goed om een dikke waxlaag aan te brengen. Dit betekend dat de wax wordt aangebracht, maar verder niet wordt verwerkt.  en ook op de staalkanten blijft een laagje wax. dit voorkomt roest. Voordat je weer gaat skiën moeten de ski’s wel weer behandeld worden; overtollige wax verwijderen en polijsten van de staalkanten.

Opslag

Bij voorkeur niet in de garage op een betonnen vloer of in een vochtige ruimte. Zet de ski’s rechtop zonder dat er druk staat op de buiging (camberprofiel) van ski’s. liefst op een koele lichtarme plaats.

Wacht tot de eerste sneeuw valt

Als de eerste sneeuw dreigt te gaan vallen, ga je de ski’s weer waxen; dat betekent de “storage” wax laag verwijderen, en weer een verse laag aanbrengen. Stap daarna snel in de auto,en rij richting de Alpen!

© Columbus Outdoor 2020